Image Alt

Dodatni program

  >  Dodatni program

Montessori IQ Music Lab

Muzički edukativni program je dizajniran da polaznicima u roku od šest do devet mjeseci omogući najosnovnije muzičko obrazovanje, izgradi dobre muzičke temelje za eventualno daljnje muzičko školovanje i usavršavanje. Ciljna grupa programa su djeca u dobi do šest godina, koja kroz Muzički edukativni program imaju priliku da na relaksirajući način bez straha od neuspjeha i negativnih ocjena završe započeti program. Progam podstiče, usmjerava i ohrabruje učenike za radom i istraživanjem u oblasti muzike, a na kraju dobijaju i certifikat, nešto na šta će biti veoma ponosni.
Montessori IQ Music Lab predstavlja moderan pristup razvijanja muzičkih sposobnosti kod djece predškolskog uzrasta, te prvi i jedini program muzičkog obrazovanja djece na našim područjima. Muzičke aktivnosti se poštuju na istoj razini kao i bilo koji oblik učenja, a nastavnik podržava i ohrabruje djetetova muzička nastojanja. Muzičko obrazovanje se odvija kroz tri kurikuluma a svaki od njih uključuje slušanje muzike, muzičko opismenjavanje i Orfovu muzičku pedagogiju

Montessori IQ Yoga kids

Vježbanje joge može biti odličan način nježnog usmjeravanja djeteta na fizičku aktivnost, te uticanja na njegovo opde zdravlje. Joga, kao i kod odraslih, pomaže u smirivanju djece, sprječavanju pretilosti, popravljanju koncentracije, te osvještavanju tijela i balansiranju emotivnog i duševnog stanja.

Montessori IQ Yoga kids predstavlja jedan od dodatnih programa Ustanove koncipiran prateći nove svjetske trendove u oblasti odgoja utemeljenih na rezultatima naučnih istraživanja koja pokazuju da yoga izgrađuje samopouzdanje i samopoštovanje, razvija disciplinu, doprinosi emocionalnoj inteligenciji, podržava osjećaj međusobne povezanosti i doprinosi odgovornosti i socijalnoj osjetljivosti djeteta.