Privatna predškolska ustanova
Montessori IQ kutak Tuzla
Dobro došli!

Cilj Montessori metode je njegovati dječju individualnost, indirektno podstičući interes za različita područja, a učenje pretvoriti u igru. Djeca se ne pohvaljuju za dostignute rezultate nego...

Montessori IQ kutak posebnu pažnju posvećuje zdravom stilu života vaših mališana, te smo putem posebno dizajnirane didaktičke bašte, osigurali da djeca dosta vremena provode napolju...

“Svježe i Zdravo” su glavna obilježja našeg programa ishrane. U Montessori IQ kutku smo obezbijedili ishranu koja zadovoljava sve hranjive vrijednosti neophodne za zdrav razvoj djece...

Upis djeteta

Ako želite da upištete djete u neki od naših programa, prvo morate da preuzmete fajl pristupnice, te onda tako popunjen fajl da nam dostavite tako što ćete na dnu ove forme za upis unijeti popunjen fajl pristupnice u polju predviđenom za to.

Dokumentacija potrebna za upis:

  • Djetetov izvod iz matične knjige
  • Ljekarsko uvjerenje
  • Fotokopirane lične karte za roditelje

Možete iskoristiti formular za dostavu dokumentacije, nakon čega ćemo vas kontaktirati.

Prikačite popunjenu pristupnicu

Zašto odabrati nas

Maria Montessori je rođena u Italiji 1870-te godine. Bila je prva žena koja je stekla diplomu liječnice na području Italije. Nakon kratke prakse u području medicine, svoj rad do smrti 1952. godine posvetila je pedagogiji i tvorac je Montessori metode.

Za razliku od tradicionalnih pristupa prisutnih u predškolskim ustanovama, koje prenos znanja shvataju isključivo jednosmjerno i na bazi odgajatelj-dijete, Montessori metoda podrazumjeva pristup usmjeren na dijete, gdje odgajatelj ima ulogu voditelja ili konsultanta, i bazira se na individualnom pristupu djetetu u cilju poticanja procesa samo-oblikovanja ili samo-odgoja.

Misija i vizija

Misija Privatne predškolske ustanove „Montessori IQ kutak“ je postati institucija koja će odgajati djecu da budu u stanju suočiti se sa stvarnošću današnjeg života, primjenjujući Montessori metodu, u kojoj “ljubav nije ovisnost, a disciplina nije podređenost“.

Vizija dječjeg vrtića je postati centar izvrsnosti primjene Montessori metode u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, kao primjer načina života šire zajednice.

Radno vrijeme

Ponedjeljak 07:00 - 17:00
Utorak 07:00 - 17:00
Srijeda 07:00 - 17:00
Četvrtak 07:00 - 17:00
Petak 07:00 - 17:00

Programi

Jaslice

Program je posebno osmišljen za djecu od 6 mjeseci do 3 godine starosti. Prve tri godine u životu djeteta smatraju se najbitnijim razdobljem u njegovom razvoju.

Program za djecu od 3-6 godina

Ovaj program je namijenjen djeci od 3 do 6 godina. Program vrtića posjeduje okruženje posebno napravljeno kako bi podstaklo dječju prirodnu radoznalost.

Produženi boravak

Program produženog boravka za djecu od 6-11 godina: U ovoj fazi, djeca počinju svoje formalno obrazovanje i mi im pomažemo da kroz program produženog boravka dovrše i usavrše svoje školske obaveze.

Slana Soba

Slana multi-senzorna soba u vrtiću dizajnirana je za dječju udobnost, ispunjena je drvenim posudama i priborom za igru, igračkama i knjigama primjerenim dobi kako bi se zabavljali tokom 20-minutnog boravka. Boravak je siguran za odrasle, djecu, pa čak i bebe.

Montessori Sport

Upoznavanje predškolskog djeteta sa različitim sportovima ukazuje se na važnost svakodnevnih tjelesnih aktivnosti u vrtiću, ali i izvan njega. Program sportskih aktivnosti u našem vrtiću je usmjeren na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece.

Slana Soba

Slana multi-senzorna soba u vrtiću dizajnirana je za dječju udobnost, ispunjena je drvenim posudama i priborom za igru, igračkama i knjigama primjerenim dobi kako bi se zabavljali tokom 20-minutnog boravka. Boravak je siguran za odrasle, djecu, pa čak i bebe.

Montessori Sport

Upoznavanje predškolskog djeteta sa različitim sportovima ukazuje se na važnost svakodnevnih tjelesnih aktivnosti u vrtiću, ali i izvan njega. Program sportskih aktivnosti u našem vrtiću je usmjeren na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece, zadovoljavanja biološke potrebe za kretanjem, promoviranjem zdravog stila života imajući u vidu sveukupnu dobrobit za dijete (fizičku, emocionalnu, socijalnu i obrazovnu).

Istina o životu sigurna je kao gravitacija: da bismo živjeli potpuno, moramo naučiti koristiti stvari i voljeti ljude…. a ne voljeti stvari i koristiti ljude

Novosti

  • Big Ben Centar postoji od 2011. godine i od tada organizuje kurseve za djecu od 3 do 6 godina. Kursevi su dizajnirani tako da je fokus na TPR (total physical response ) metodi gdje djeca glume ono sto uče i kreću

  • Značaj muzike, kao bitnim faktorom za sveukupan razvoj djece, prepoznali smo i njegujemo u našem Montessori IQ Kutku. Muzičke radionice, za naše mališane, organiziraju i izvode voditelji Gradskog dječijeg hora „Slavuj“ Tuzla, dirigentica Renata Bagarić i profesor klavira Zlatan Mujkić. Kroz

  • Poticanje pismenosti igra ključnu ulogu u promicanju socijalne kohezije i smanjenju ekonomskih razlika. Kvalitetan sistem ranog učenja postavlja temelje uspjeha u kasnijem životu osobe u pogledu obrazovanja, zapošljavanja i socijalne inkluzije, a posebno je važan za djecu ranjivih grupa. U

Galerija fotografija

Galerija fotografija

Jelovnik

Jelovnik